Facebook Blog Twitter Flickr 10:10 Global

10:10-kampanja – liity hiilijalanjälkeä pienentävien yritysten verkostoon

10:10-kampanjan idea on yksinkertainen: yksityiset ihmiset, yritykset ja organisaatiot sitoutuvat pienentämään hiilijalanjälkeään 10 prosentilla vuodessa. Kampanja kutsuu positiivisessa ja kannustavassa hengessä kaikki mukaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Jokainen voi omalta osaltaan pienilläkin teoilla vaikuttaa maapallon tulevaisuuteen osana maailmanlaajuista verkostoa.

Miksi lähteä mukaan 10:10-kampanjaan?

10:10-kampanja on yritykselle hyvä keino osoittaa konkreettisesti ympäristö- ja yhteiskuntavastuunsa. 10:10-kampanja on positiivinen ja kannustava, joten sen yhteydessä näkyminen tuo myönteistä julkisuutta yritykselle.

Monella yrityksellä hiilijalanjäljen pienentäminen sisältyy jo lähivuosien tavoitteisiin. 10:10-kampanja on hyvä väline tämän tavoitteen esiin nostamiseen ja yrityksen henkilökunnan innostamiseen. 10:10-kampanja tarjoaa kaikkien kampanjaan mukaan lähtevien yritysten käyttöön yrityksille soveltuvan hiilijalanjälkilaskurin sekä vinkkejä ja esimerkkejä hiilijalanjäljen pienentämisessä.

Mitä 10:10-kampanjaan osallistuminen tarkoittaa?

Osallistuvat organisaatiot pyrkivät vähentämään hiilidioksidipäästöjään 10 prosenttia vuodessa neljällä pääasiallisella päästöosa-alueella: energiankulutus, liikennöinti, hankinnat ja jätteet.

10:10-kampanja tarjoaa hiilijalanjäljen laskentaan ilmaiset työkalut verkkopohjaisten laskurien muodossa. Vuoden pituisen seurantajakson voi sovittaa oman tilintarkastus- tai päästöseurantasyklin mukaiseksi. Yritykset voivat myös rohkaista asiakkaitaan, työntekijöitään sekä alihankkijoitaan liittymään mukaan kampanjaan.

Mitä jos yritys ei saavuta tavoitettaan?

Yrityksen tai organisaation hiilidioksidipäästöjen vähentäminen 10 prosentilla yhdessä vuodessa saattaa tuntua kunnianhimoiselta. 10:10-kampanjan ideana on pitää tavoitteet korkealla ja toteuttaa niistä mahdollisimman suuri osa. Ja vaikka syystä tai toisesta 10 prosentin tavoitteesta jäisi osa puuttumaan, saavutettu vähennys hiilidioksidipäästöissä on kuitenkin muutos parempaan suuntaan, jonka pohjalta on helpompi jatkaa työtä hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

Keitä on jo mukana?

Kampanja sai alkunsa Britanniassa ja on levinnyt jo yli 186 maahan. Tähän mennessä kampanjaan on maailmanlaajuisesti liittynyt 105000 yksityishenkilöä, 4000 yritystä (mm. Microsoft, The Guardian, Danone ja Adidas), 2300 oppilaitosta ja 2500 muuta organisaatiota.

Nämä yritykset ja organisaatiot ovat jo liittyneet 10:10-kampanjaan Suomessa ja pyrkivät vähentämään omia päästöjään kymmenellä prosentilla vuoden kuluessa.

Tervetuloa mukaan!